tiistai 26. huhtikuuta 2016

Syksy, missä kevät ja kesä?

Oon yrittäny olla rauhallinen tämän sään suhteen, mutta tänään ku ajelin koulusta kotia nii rupes nii paljo nyppiin tuo ilima että ei oo tosikaan!!! Siis niin harmaata tuolla pihalla että ei ees tietä erottanu ku nii harmaata oli! Ja vettä tuli kaatamalla melkein koko matkan, välillä tihuuttamalla ja välillä sitte taas kaatamalla. Onhan seki toki vaihtelua... Talavella aattelin että ihanaa ku tää ei kestä nii kauaa ja kesä tulee kohta, mutta miten kävi. Talavi hyppäski suoraan syksyyn! Talavi ja syksy on semmosta aikaa, mitä mää inhoan yli kaiken! Syksyllä sattaa vaan vettä ja on harmaata ja pimiää. Talavi on kylymä ja pimiä, paitsi että eihän talaviakaan oo enää ku 4 kuukautta ja syksyä on loput 8 kuukautta. Viime syksyki oli aivan kamala ku vettä sato joulukuuhun asti, kylymää ja märkää. Kesä meni takki päällä ku maksimilämpötila oli jotain +15. Ennen on kuitenki keväällä paistanu aurinko, vaikkei ehkä nii lämmintä ookkaan ollu. Nyt näyttää siltä että sitä kevättäkään ei enää tuu, vaan koko ajan sattaa vaan vettä, vettä, VETTÄ!!!! Mistä sitä riittääki? Joka paikka tulvii ja joka paikka on märkänä ja sukat saa vaihtaa sata kertaa päivässä jos ulkona käy ja eipä hirviästi kyllä viiti ulos nokkaansa pistää.
Mää rakastan kesää ja tykkään keväästä ku alkaa paikat vihertään talven jäleltä. Mutta nyt, ei saa siitäkään ees nauttia. Ja kaipaan sitä lämpöä, toissakesänä oli oikein helleaalto ja se oli aivan ihanaa! Vaikka täällähän se kuumuus on niin kuumaa ja pistävää mitä esim. Kreikassa, että ei viiti kovin kauaa pihalla olla kerralla, mutta olipahan lämmintä, nyt saa villasukat jalassa ja hyvä ettei ulkovaatteet päällä olla sisälläki...
kyllä pitää kohta alkaa vakavasti miettiin että jos muuttas ulukomaille, en mää kestä tätä Suomen ilmastoa ku tämä on tämmönen, ei oo mun juttu! Kyllä ne ulukomaillaki hoitajia tarviipi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti