tiistai 29. kesäkuuta 2021

Maskisuositus

Nythän on poistunut nuo suositukset käyttää maskeja, mutta turvaväli on hyvä pitää edelleen. Jostain syystä ihmiset ovat unohtaneet nuo turvavälit ihan tyystin, en tiedä mikä tietyissä ihmisissä on vikana, eivätkö he oikeasti vain välitä, vai ovatko he niin onnettomia, etteivät ymmärrä ohjeistuksia. Tuntuu välillä, kun rajoituksia aletaan purkamaan, niin oletetaan että kaikki puretaan heti ja mistään ei tarvitse enää välittää. Itse pidän turvavälin omalta osaltani, jos joku tulee silti liian lähelle, niin se on sitten hänen ongelmansa. Minä en siinä vaiheessa enää siirry, mutta itse tosiaan liikkuessa pidän huolen etten mene liian lähelle toisia. Näitäkin tapauksia on ollut useita, että on pitänyt ängetä väkisellä siihen ihan viereen, esimerkiksi kirpparilla katsomaan jotain tuotetta, ei ole voinut sen vertaa odottaa, että olisin ehtinyt siitä edestä pois. Tämä taas ärsyttää itseä hirveästi, kun on ihmisiä, jotka eivät noudata noita turvavälejä. Ne, jotka käyttävät maskeja, käyttää pääpiirteissään myös turvavälejä. Sama homma oli tänään. Odottelin kirpparin aukeamista niin jo tuli ihmisiä tunkemaan siihen aivan iholle kiinni, eikä turvaväleistä ollut tietoakaan. Ihan niin kuin ne tavarat mystisesti katoaisi sieltä kirpparilta, jos et odota siinä ihan toisen takana vaan kahden metrin päässä. Tekisi välillä mieli kysyä ihmisiltä, että mitä heidän päässä oikein liikkuu, vai liikkuuko mitään.

Minulle on henkilökohtaisesti se ja sama käyttääkö sitä maskia, koska en itse sen kummemmin sen tehoon usko. Minusta se on sama onko sitä maskia vai ei, vaan oikealla käsihygienialla ja niillä turvaväleillä pääsee todella pitkälle. Jos yskittää tai aivastuttaa niin yskii ja aivastaa oikein. Enkä käytä enää maskia itsekään. Paitsi jos käyn sairaalassa tai terveyskeskuksessa ym. Kauppoihin jne. marssin ilman. Kuitenkin alan ammattilaisena seuraan maskien käyttöä ihan uteliaisuuttani. Linja-autoissa ei enää juurikaan käytetä ja kaupoissakin maskien käyttö on vähentynyt. Edelleenkin huvittaa se, kun ihmiset mm. ajaa autolla niin, että maski on leuan alla ja nostavat kaupan parkkipaikalla maskin leuan alta kasvoille. Tai pitävät maskia niin, että nenä näkyy. Tekisi mieli sanoa kaikille niille että kai tajuatte että tuossa vaiheessa olisi ihan sama, vaikkei pitäisi maskia ollenkaan. Enemmän minua nolottaisi kulkea maski nenän alla, mitä ilman, mutta tätäkään ihmiset eivät näytä tajuavan.

Otsikoissa on olleet nyt myös paljon puhutut jalkapallofanit. En ymmärrä tuota, että niitä karanteeneja ei voida noudattaa, vaan tehdään oman pään mukaan niin kuin halutaan. Jos kerran on pitänyt rajojen yli päästä, niin saisi kunnialla viedä koko homman loppuun asti. Yhdestäkin fanista luin, ettei hän muka olisi voinut jäädä kotiin vaan pakko oli päästä juhannusta viettämään, eikä edes tiedä, soimaisiko omatunto jos oireettomana koronaa levittää. Ei tällaisten ihmisten pitäisi edes päästä mihinkään. Aivan käsittämätöntä ja vastuutonta touhua aikuisilta ihmisiltä. Muutenkin koko homma meni nyt aivan ala-arvoisesti, mutta mitä muuta voi toisaalta odottaakaan.

Muutenkin on hoitoala ollut tiukilla jo ennen koronaa, nyt vielä enemmän. Ei ole enää hoitajia. Viimeisetkin lähtevät pois. Miettikääpä sitä sitten kun tarvitsette sitä hoitoa siellä sairaalassa kun korona on iskenyt. Käykö sitten mielessä, että olisiko kannattanut jäädä kotiin. Siinäpä taas oli korona asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti