maanantai 28. kesäkuuta 2021

Pesänrakennusviettiäkö??

Kaikki puhuu aina tästä pesänrakennusvietistä ja esikoisen kohdalla tällaisia merkkejä oli ilmassa. Halusin järjestellä kotia, vaihtaa sisustusta ja hommailla kaikenlaista kotona. En oikein tiedä mistä tämä ilmiö on peräisin ja mistä tämä tulee. Tuleeko se kaikille? Sitä en tiedä. Toki sisustaminen ym. on aina ollut lähellä sydäntä, joten en voi tätä mieltää ainakaan pesänrakennusvietin yhteyteen.

Nyt tämä pesänrakennusvietti ei ehkä ole niin paha, tai se on vähän muuttanut muotoaan, joten en miellä sitä itse niin pahana. Tällä hetkellä haluan vaan päästä kaikesta tavarasta eroon. Tai en nyt ihan kaikesta, mutta tavarasta, jota ei käytetä. Nämä tavarat koostuvat lähinnä esikoisen leluista, joilla hän ei leiki. En ole sen suuremmin ruvennut kaappeja tonkimaan, mutta mm. esikoisen leluja olen aika rankalla kädellä myynyt pois, kaikkia turhia leluja, millä hän ei ole leikkinyt pitkiin aikoihin ja kaikkea muuta, mitä on tullut tässä muutaman vuoden aikana hankittua. Mm. sellainen kalalamppu, missä kalat ui vedessä kun sen laittaa päälle. Möin pois, koska ei meidän esikoinen ole ollut enää pitkään aikaan kiinnostunut kyseisestä lampusta. Alkuun se oli paljonkin päällä ja hän tykkäsi katsella kaloja, mutta ei enää. myynnissä on myös pieni lasten kiikku, tosin sitä ei jostain syystä ihmiset halua ostaa, vai pidänkö hintaa liian kalliina, koska kiikusta löytyy pari lommoa. Toisaalta, lommot ei haittaa kiikkumista ja ainahan kaikista tavaroista löytyy elämän jälkiä, jos niillä on leikitty, niin ei ne uusia voi ollakaan.

Omia vaatteita olen myös yrittänyt saada myytyä pois. Vähän huonolla menestyksellä. En tiedä miksei kesävaatteet kiinnosta ihmisiä, vaikka on todella hyvät ja lämpimät ilmat ollut ja loppua ei näy. Loppuviikoksi on taas luvattu kunnon hellettä. Muihin vaatteisiin en ole edes koskenut, koska ne tuskin menevät tällaisilla keleillä kaupaksi. Täytyy miettiä syksyllä uudestaan.

Olemme myös vaihtaneet sisustusta täällä kotona. Laitettu esikoiselle oma leikkinurkkaus olohuoneeseen ja tiivistetty olohuonetta. Leikkinurkkaus on saatu sohvan taakse sohvan ja seinän väliin niin, ettei kaikki lelut aina sieltä leviäisi ympäri olohuonetta ja ainakin vielä tämä on ollut hyvä ratkaisu. Halusin myös heti kesän alussa vauvalle kaikki valmiiksi, koska itsestä tuntui, ettei ikinä tiedä missä vaiheessa hän päättää syntyä, niin onpahan kaikki valmiina jos yhtäkkiä lähtö tuleekin. Näyttäisi kuitenkin siltä, että hän pysyy vielä hyvin matkassa, mutta tästä kirjoittelen tarkemmin sitten myöhemmin.

Kierrän edelleen myös paljon kirppareita, toisaalta taas on kiva ostaa jotain uutta, tai itselle uutta, kun on saanut ensin entisiä vanhoja tavaroita myytyä pois. Ja niinhän sen pitäisi mennäkin. Myy jotain itselle tarpeetonta pois ensin ja ostaa tilalle jotain uutta. Ei kasaannu tavarat kotiin. Huomenna oli ajatuksena, jos on hyvä päivä että lähden käymään kiertelemässä vähän kirppareita, kun lapsi menee hoitoon.

1 kommentti:

  1. Tämän suuntainen pesänrakennusvietti ei ole vielä vaarallinenkaan. Odotas kun alkaa talopakettiesitteitä kertyä olohuoneen tai keittiön pöydälle. Se on sitten menoa. Seuraavaksi ihmettelet, miten saat neljän metrin korkeudella olevat spottivalolamput vaihdettua ja alat etsiä netistä erilaisia vuokrattavia saksinostimia. Talonrakennus voi nimittäin olla pesänrakennuksesta seuraava vaihe.
    https://hybeko.fi/index.php/genie-nostimet/akkukayttoinen-saksinostin/

    VastaaPoista