keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Poliklinikalla käynti

Maanantaina oli käynti poliklinikalla kohdun epämääräisten kipujen ja paikkojen löystymisen takia. Näitä kipuja on nyt ollut enenevissä määrin reilun parin viikon ajan. Alkuun kivut oli vain kohdun arkuutta, mutta jossain vaiheessa alkoi tulla enempi ja enempi paineen tunnetta häpyliitoksen seutuville ja kohdun arkuus myös pahentui. Tuntuu että vauva painaa todella kovasti ja liikkuminen käy kipeää ja ei tahdo päästä sängystä ylös. Vauvan liikkeet ovat tuntuneet myös todella kipeiltä. Liitoskipuja on ollut myös paljon ja yliliikkuvat nivelet todennäköisesti vielä pahentavat näitä asioita. Issias on vaivannut kovasti ja välillä tuntuu, että tuolta lonkkien takaa jostain yrittää lähteä liitokset pois paikoiltaan ja on välillä niin kipeät, että tuntuu että taju lähtee. Kipu on ollut aivan järkyttävää välillä. Kaikista eniten tässä on häirinnyt se, että onhan pienellä varmasti kaikki hyvin, kun kipuja on kohdun seudulla ollut niin paljon. Kipujen kanssa aina kuitenkin pärjää, tai minä olen pärjännyt. Onhan se hankalaa kun pahimpina päivinä ei tahdo edes liikenteeseen päästä, perunat pitää kuoria tuolilla istuen jne. Välillä todella hankalaa olla esikoisen kanssa, kun ei vaan jaksa ja pysty tekemään mitään ja se harmittaa. Kuitenkin on toisenkin elämä kyseessä niin täytyy häntäkin jo ajatella.

Kävin useamman kerran ihan terveyskeskuslääkärillä kesäloman aikana ja hän seurasi tilannetta. Paikat olivat löystyneet reilu kaksi viikkoa takaperin kun tehtiin sisätutkimus. Kipuja ja arkuutta oli ympäri kohtua ja vähän joka puolella lääkärin tutkiessa. Välillä sitä arkuutta on myös ihan koskematta, mutta enemmän kuitenkin silloin kun joku koskee, vaikkei paina mitenkään reilusti tai mitään. Tilanne ei juurikaan parantunut päivien aikana, joten lääkäri oli useampaan kertaan yhteydessä sairaalaan ja viimeisimmällä kerralla gynekologi päätti että tarkistetaan tilanne ja pyysi tekemään kiirelähetteen äitiyspolille, koska tilanne ei ollut muuttunut miksikään viikon aikana. Lähete tehtiin siis viime viikolla ja jo samana päivänä soittivat sairaalasta. Tiukilla oli ajat, sain sen juuri viikon päähän, viime maanantaille.

Lääkäri tunnusteli kohtua ja edelleenkin kohtu oli keskivälin alapuolelta todella arka, tuntui todella pahalta, kun lääkäri sitä paineli, mutta ylhäällä ei ollut nyt arkuutta. Hän ultrasi pienen ja kohdun, kaikki oli siltä osin kunnossa, ei löytynyt mitään hälyttävää tai epämääräistä. Lapsiveden määrä oli normaali. Vauvan painoarvioksi tuli tasan 2kg. Hyvin siis keskikäyrällä kasvanut, eikä ainakaan vielä ole meille tulossa mitään jättivauvaa raskausdiabeteksesta huolimatta, onneksi. Virtaukset olivat hyvät ja istukka toimii. Ultrasi vielä sisäkautta ja kanavaakin oli jäljellä ja kohdunsuu kiinni, ei avautunut edes painaessa. Joten kaikin puolin kaikki kunnossa. Tämä asia huojennutti ihan hirveästi ja nyt ei tarvitse enää pelätä että onko kaikki kunnossa, vaan voi luottaa siihen, että kaikki oikeasti on kunnossa. Sitä lääkäri ei osannut sanoa, mistä nuo kivut nyt sitten johtuu. Katsoi vatsaa ja sanoi että vatsalihakset ovat n. 7cm erkaantuneet, että voi olla että suolisto pyrkii nyt vähän väärään paikkaan ja aiheuttaa kipuja. Minulle nyt toisaalta tällä hetkellä on ihan sama että mistä ne kivut johtuu, pääasia että pienellä on kaikki hyvin.

Lääkäri tuumasi vielä lopuksi että vähän aikaa täytyy vielä kestää ja kysyi olenko vielä töissä. Sanoin että en, vaan olen ollut sairaslomalla kun ei pysty oikein mitään kipujen takia tekemään. Tuumasin hälle takasi vielä, että minä kyllä pärjään näiden kipujen kanssa, kunhan kaikki on ok ja pysyisi vielä jonkun viikon matkassa mukana, eikä syntyisi liian aikaisin. Mutta kaikin puolin kaikki näyttää tällä hetkellä hyvältä ja lääkäri antoi luvan uida ym. Koska uinti on sellainen, joka vie tällä hetkellä kivut kokonaan pois. 2 viikon päästä olisi seuraava kontrolli. Jospa päästäisiin sinne asti ilman mitään isompia ongelmia.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä loppuraskauteen, täällä myös laskettu aika elokuussa, ei ole enää kauaa!

    Aurinkoista kesäkuun viimeistä päivää!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ja jaksamista sinne myös! Onneksi ei ole enää kauaa. :)

      Poista