perjantai 18. kesäkuuta 2021

Kivut ovat koventuneet.

Viimeistä lomaviikkoa viedään ja kivut ovat koventuneet viimeisen viikon aikana. Viime viikolla neuvolassa kohtu oli tosiaan kosketusarka ja kipua oli vähän, sen jälkeen olen käynytkin kahdesti verikokeissa ja kerran lääkärin luona ja kerran on lääkäri soittanut. Pelkäsin tulehdusta, mutta ainakaan verikokeiden perusteella ei ole tulehdusta elimistössä, tulehdusarvot ovat matalat. Leukosyytit on vähän koholla ja proteiinia oli tullut virtsaan lisää, mutta lääkäri ei ollut näistä huolissaan. Itsellä vähän kyllä mietityttää, kun ottaa kaiken muunkin huomioon, mitä on tässä viikkojen varrella ollut.

Kipuja on tullut lisää ja välillä kipu on erilaista. Liitoskivut ja issiaskipu on koventunut ja välillä tuntuu, ettei pääse liikenteeseen ollenkaan. Yleensä aamupäivät on ihan ok, mutta iltapäivään/iltaan mennessä ei enää juurikaan pysty liikkumaan ja jos yrittää nousta sohvalta tai sängyltä niin se tekee aivan älyttömän kipeää. Välillä kävely on hyvin töpöttelevää ja saa kulkea selkä kumarassa kun käy niin kipeää. Kohtu on kosketusarka ja jokunen päivä sitten myös vauvan liikkeet kävivät kipeää. En ole kuullut, että vauvan liikkeiden pitäisi kipeää käydä ja ne todellakin kävivät, vaikkei edes aina potkinut, vaan möyri ihan normaalisti. Tänään taas tuli alavatsalle sellainen kipukohtaus, että hyvä kun pystyi hengittämään. Olin autolla liikenteessä ja jokainen töyssy ja kuoppa kävi todella kipeää. Onneksi kipu helpotti hieman kun pääsin kotiin ja sain otettua särkylääkkeen.

Yöt on todella hankalia kipujen takia edelleen. Hyvin pätkissä saa vain nukuttua, joten univelkaa tulee jo nyt. Vatsalla on ollut paineen tunnetta. Supistuksia tulee välillä paljon, nämä ei onneksi ainakaan vielä ole kipeitä. Välillä on kestosupistus päällä, että vatsa on aivan kova koko ajan. Ylös noustessa tulee lähes aina supistus. Jos liikkuu enemmän tai pidempään yhdellä kertaa niin rupeaa supistelemaan todella ikävästi. Kaikenlaista on siis ollut. Koko ajan tuntee että maha on olemassa ja on ikävän tuntoinen. En tiedä, jos kivut vain yltyvät, eikä saa niitä rauhoittumaan, että pitääkö lähteä vielä käymään näytillä, niin saa mielenrauhan, että kaikki on varmasti ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti