keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Kierrätystä

Ajattelin kertoa vähän kierrätyksestä, kun se on itsellä lähellä sydäntä. Nykyään tämäkin on tehty varsin helpoksi. Itsehän tykkään kierrellä paljon kirppareita ja tässä suhteellisen lähellä on 8 kirpparia, joissa käyn säännöllisesti, spr kontti ja vähän kauempana on muutamia kirppareita, joissa käyn harvemmin, mutta ihan tarkoituksella tulee tehtyä reissuja myös näihin paikkoihin. Myös uusia kirppareita tulee joskus bongattua, mitä ei ole aikaisemmin käynyt kiertelemässä, niin ne on tietenkin käytävä katsomassa.

Tosin nyt olen huomannut viime aikoina, että hinta-laatusuhde ei oikein kohtaa. On paljon huonompi laatuista tavaraa myynnissä tai jopa rikkinäistä ja aivan ylihinnoiteltua. Minusta rikkinäisestä tuotteesta ei voi pyytää kovia hintoja, vaikka olisi jokin merkkituote, koska rikkinäinen on aina rikkinäinen. Itse tykkään uudistaa koriste-esineitä ym. niin saatan jonkun vähän rikkinäisen tai maalittoman tuotteen ostaa jos halvalla saa ja korjaan/maalaan itse tuotteen uusiksi, niin että tuote on kuin uusi. Tykkään tästä myös kovasti itse. Olen huomannut myös että vaatetta on nykyään ihan hirveästi myynnissä, jostain syystä kuitenkaan itselle ei oikein ole vaatetta, kun pitäisi olla vähän isokokoisempaa, tai sitten ne on jotain tätivaatteita tai mummovaatteita... Lasten leluja on nykyään tosi vähän ihan kirppareilla myynnissä, se on tosi harmi, koska tykkään ostaa käyttökelpoisia leluja kirppareilta, nekin kun tahtoo leikeissä kuitenkin mennä rikki heti, niin ei haluaisi uusiakaan ostaa.

Itse olen myös myynyt kirpparilla tavaraa ja laitan hinnat sen mukaan, mitä olisin itse valmis tuotteesta kirpparilla maksamaan, hyvin on saanut tavaraa myytyä ja aina on jäänyt itse pöytävuokran jälkeen vielä plussan puolelle. Tarkoitus ei olekaan rikastua, vaan päästä turhasta tavarasta eroon ja ainahan se on kuitenkin plussaa jos vähän saa itselle myös rahaa. Aika paljon on vaihdellut mitä käteen on jäänyt, 50-150e, riippuen minkä aikaa on pitänyt pöytää ja mitä on myynyt.

Jos ollaan jossain päin reissussa niin yleensä katselen sen paikkakunnan tietoja, olisiko lähistöllä kirppareita ja käydään myös niissä. Kivaa, kun pääsee välillä käymään ihan uusillakin kirppareilla, täällä kuitenkin on se aika vakituinen asiakaskunta kirppareilla, niin tarjonta on myös aikalailla samanlaista kuukaudesta toiseen ja uuden pöydän kyllä huomaa heti, varsinkin oman paikkakunnan kirppareilla. Miksi siis ostaa uusia vaatteita tai uutta tavaraa kun käyttökelpoista saa myös kirppareilta ja paljon halvemmalla.

Mutta siis, täällä netissä on sellainen paikka kuin vahankaytetty.fi. Mikä on helpompaa kun selailla vaatteita ja tavaroita omalta tietokoneelta/puhelimelta ja laittaa ostoskoriin ja tilata tuotteet? Paketti tulee muutamassa päivässä omaan postiin tai matkahuoltoon, mihin nyt haluaakaan ja jos on täysi-ikäinen, voi saada myös laskun, niin maksaa laskun vasta sitten kun on saanut tuotteet. Näin pystyy varmistamaan ennen maksua, että kaikki tuotteet on tulleet perille, mitä on tilannutkin. Sivuilla on myös usein jotain alennuksia, saa esim. 1e alennuksen jo alennetuista hinnoista, tai jos ostaa vähintään 7 tuotetta, ei tarvitse maksaa postikuluja ym... Kätevää. Yleensä itse ostan aina alennuksesta vielä tuotteita. Olen tilannut yhteensä 9 pakettia ja viimeisimmässä paketissa tuli talvitakki, boksereita, housuja, yövaatteita, unipussi, t-paitoja ja oli tosi halpoja. Uutta talvitakkia ei välttämättä saa sillä hinnalla, mitä näistä kaikista vaatteista maksoin yhteensä. En ole itsekään kauaa edes tiennyt tästä nettikirpparista, vajaan vuoden ehkä... Onneksi yksi kaverini tätä minulle vinkkasi. Ja nyt haluan jakaa tämän teidän lukijoiden kanssa, jos vaikka joku saisi sieltä taas hyviä vaatteita halvalla. Auttaa myös heitä, kenellä ei ole varaa ostaa uusia vaatteita ja tosiaan lämmin suositus, kaikki tavarat/vaatteet, mitä olen itse ostanut, on ollut täysin käyttökelpoisia ja aivan hyviä vielä. Ulkovaatteista alusvaatteisiin.

Heille, jotka myyvät omia tuotteitaan kyseisellä sivulla niin tällainen vinkkivitonen. Kannattaa ottaa myytävistä tuotteista useampia kuvia ja hyviä kuvia, ei suttuisia tai vähän tärähtäneitä kuvia, koska itsellä jää ainakin tuote ostamatta, jos on huono kuva, eikä kuvasta saa oikein selvää. Myös tuotteiden kuvaus on hyvä olla kattava. Pelkkä oranssi paita on vähä sillain no... Oranssi paita. Onko pesunukkaa? Minkä kokoinen? Onko reikiä? Onko jokin reikä itse paikattu? ym. kun kuvaus on kunnossa, pystyy miettimään taas hinta-laatusuhdetta hyvinkin paljon.

Muutenkin katselen paljon alennuksia ja harvoin ostan edes mitään täydellä hinnalla, se saa olla niin sellainen varma juttu, jos jotain täydellä hinnalla ostaa. Jotenkin tuntuu, että nykyajan vaatteet ei paljoa kestä, joten ei viitsisi niistä hirveästi maksaakaan. Olen ollut kyllä todella tyytyväinen tuohon nettikirppikseen, tai miksi sitä nyt voisi sanoakaan. Paljon olen saanut sieltä vaatteita lapsille, itselle ja miehelle, myös leluja on saanut ihan halvalla ja hyviä käyttökelpoisia vielä. Parit Pipsa Possu lelutkin olen saanut alle 10e kun uutena maksaa 30e molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti