lauantai 12. elokuuta 2017

Laskettu aika oli ja meni

Laskettu aika oli ja meni.
Eikä oo merkkejä siitä että pikkunen syntyis.
Kaikista eniten on nyt ruvennu ärsyttään se, ku kaikki kyselee että joko joko?
Vieläkö oot kokonaisena?
Joko vauva on syntyny?
Pistä sitte heti viestiä ku vauva syntyy.
Onko ees tuntemuksia että vois syntyä?
Joko on lähtö?

No vaikka oiski, nii en kyllä heti ensimmäisenä siitä kellekkään tiedota.
Ajattelin jo, että jos vielä tulee viestejä tms. nii en vaan ees vastaa, en vaan jaksa jokaiselle joka tunti ilmoittaa että ei vielä, ei vielä, EI VIELÄ!
Ja sitte ku se synnytys oikeasti on käynnissä nii tuskin mää nyt ensimmäisenä kaikille viestiä pistän että nyt tuli lähtö tai tänään varmaan lähdetään ku supparit on nii kipeitä ym. Huoh, ihmiset. Onhan se ihanaa ku vauva syntyy, mutta ainaki tämä odottava äiti kaipais joskus omaaki rauhaa. Ja sitä että sais keskittyä nyt näihin viimeisiin päiviin ja nauttia sen vielä minkä pystyy. Välillä vaan on nii kipeä että toivois että syntyis jo, vaan ei.
Tai se ku oltiin eilen kattomassa hyväntekeväisyyspeliä nii jo yks kaveri pisti kuvan kans viestin että pitääkö olla huolissaan ku kontallaan oot katsomossa?

Öö, no ei tarvi, oon vaan kyykyssä ja välillä seison ku ei yksinkertasesti pystyny istuun ku selkään kävi nii kipeää. Minähän oon koko raskauden ajan valittanu sitä että istumaan ei pysty kauaa, että kaikista paras on seisominen ja välillä sitte voi liikkuakki, jos ei koko aikaa kehtaa. 
Ollaan ukon kans puhuttu jo, että ei kerrota kellekkään että millon syntyy nii saahaan olla pari viikkoa kotona ihan rauhassa, tosin tämä alkaa olla jo nii pitkällä että kaikki arvaa että jossain vaiheessa sen on synnyttävä, tai käynnistävät. Tai seki ihmetyttää että pitää kaikille heti viestiä pistää tai kuvaa ku vauva on syntyny, no ehkä en kuitenkaan pistä... Kyllä mää nyt haluan keskittyä siihen vauvaan enkä viestien ja kuvien lähettelyyn. Ja sitte ärsyttää seki ku yhelle sanoo nii sitte kohta kaikki tietää ja sitte koko facen seinä täyttyy onnitteluista ja kysellään että kumpi tuli ja onnea koko perheelle ja onnea pikkusesta ja ARGH!
Estän koko kommentoinnin.
Ja sitte alkaa se, millon voi tulla kattoon, voi tulkaa heti käymään ku pääsette pois sairaalasta. No, ei tulla, halutaan mökittyä yksin kotiin ja rauhottua ja saaha jonkulainen päivärytmi ees, ennen ku lähetään yhtään mihinkään tai päästetään ketään kotia. Sitä ollaan puhuttu että mummut ja pappa saapi käyä kattomassa ku ne nyt oottaa nii kovasti. Ja sitte ehkä ukon sisko ku se asuu tässä lähistöllä, mulla ku ei sisaruksia oo nii ei tarvi niistä huolehtia. Nii ja sitte se että ku sitä porukkaa alkaa lappaan kylässä, nii sitte ne tuo kaikkea, miksi? Jos joku saa uuden vauvan nii miksi sille pitää viiä jotain? Onhan sillä ne vanhemmat ja isovanhemmat, jotka varmasti ostaa kaiken tarvittavan. Jos jotaki haluaa antaa nii mulle kelpaa vaikka siivousapu, onhan seki nyt vauvan kannalta hyvä että on siisti koti, tai ruokaa, tai jotain semmosta mistä oikeasti on hyötyä...

Mää oon edelleen sitä mieltä että mitään ennakkotuntemuksia ei ees oo, sitte ku se synnytys alkaa nii se alkaa, eikä sitä voi etukäteen tietää. Jos joku sitte sanoo että ne epäsäännölliset supistukset ym. on ennakkovaroituksia nii meikäläisellä on kestäny tämä synnytys kolome päivää. Aika pitkä aika synnyttää... Ja supistukset tulee yleensä aamupäivällä,  varmaan siksi ku pitkä yö takana (mää siis edelleen nukun kuitenki hyvin ja pitkiä öitä) nii luulen että paikat on nii jumissa ym. nii sitte vähä protestoi tuo maha ehkä sitäki. Ja tokihan niitä harjoitussupistuksia tulee muutenki, onhan noita tullu pitkin raskautta. Mutta ei niitä sillain huomaa, varsinki jos liikenteessä on. Kohdun kasvu ja painon nousu on tasoittunu, tai oikeastaan pysähtyny. :D viimeisen 10 pv aikana oli tullu painoa lisää 200g ja sf mitta oli sama. Toki neuvolatäti sano että tuohon mittaan voi vaikuttaa se ku vauva menee alaspäin nii ei mittakaan enää nouse että voi myös laskea. Keskikäyrällä kuitenki mennään. Mitä tuohon painoon tulee nii se nyt voi laskea jopa loppuajasta, ihmettelen sitä kyllä, mutta voi olla että mulla on noita turvotuksiaki ehkä nyt lähteny vähä pois nii sehän vaikuttaa sit heti painossa, vaikka vauva kasvaaki.
Joo, tässäpä oli taas tätä avautumista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti