lauantai 14. elokuuta 2021

Vauva on syntynyt

Hei!

Pientä hiljaiseloa on vietetty. Meidän toinen poikamme syntyi elokuun alussa ja olemme täällä opetelleet uutta arkea. Eilen illalla kirjoittelin yhden kesken jääneen postauksen valmiiksi. Tarkoituksena olisi jakaa tänne nyt myös sitä vauva arkea, mutta katsoo nyt miten on aikaa. Lähtökohta on kuitenkin että olen molempien lasten kanssa ja jos tulee jokin sopiva rauhallinen väli, niin sitten voi aina blogia kirjoitella.

Ajatuksena on että kirjoitan itse synnytyksestä ja sen kulusta myöhemmin vähän tarkemmin, siitä voi tulla sen verran pitkä kertomus, että tarvitsee ihan oman postauksen. Päällisin puolin synnytys oli todella nopea ja hyvä kokemus, mutta kaikki muu siinä ympärillä taas oli vähän niin ja näin. Olisi hyvä, jos edes joskus jäisi hyvä kokemus osastolla olosta, mutta ainakin vielä se jäi vielä haaveeksi.

Päivät ovat menneet aikalailla ilman rytmiä, tai me nyt yritetään pitää esikoisen takia jonkinlainen rytmi, mutta vauvalla ei ole vielä rytmiä ollenkaan. Tai on hänellä samanlainen rytmi, mitä oli mahassa. Päivät nukutaan ja illat ja yöt valvotaan. Tosin tänään on ollut poikkeus ja oli melkein koko aamupäivän hereillä.

Vieraita on käynyt. Molemmat mummut ja pappa on käynyt katsomassa pientä. Vauvan täti ja muutama isotäti on myös käynyt katsomassa. Mennään kuitenkin päivä kerrallaan ja pikkuhiljaa päästetään vieraita kylään. Käytiin myös esikoisen 4v neuvolan yhteydessä samalla reissulla näyttämässä isomummulle ja isopapalle vauvaa kun asuvat samalla paikkakunnalla ihan lähellä meitä.

Esikoinen on ottanut vauvan tulon ihan hyvin. Hän toi vauvalle heti osastolle unirievun ja syötti vauvan ensimmäisen kerran osastolla. Nyt kun on kulunut reilu viikko syntymästä, alkaa esikoisella vähän näkyä kiukkuna se, ettei ole ollut hänelle nyt niin paljoa aikaa. Kerettiin viettää myös esikoisen virallinen syntymäpäivä. Silloin kävikin muutama vieras vielä, samoja toki, mitä itse synttärijuhlissa, mutta eipä se haittaa. Pääasia että esikoinenkin sai jonkun kanssa leikkiä.

Mies on vielä ensi viikon isyyslomalla. Täytyy tässä opetella vähän arkea myös niin, että olisi itsenäisesti kahden lapsen kanssa, niin saisi edes jotenkin pidettyä järjestyksessä tätä arkielämää täällä, kun mies töihin lähtee. Esikoisella alkaa parin viikon päästä sitten hoito taas, niin saa muutaman päivän viikossa olla hoidossa ja saadaan olla vauvan kanssa kahdestaan kotona. Ihan hyvä että vauva syntyi nyt pari viikkoa etukäteen, niin esikoisella on aikaa totutella tähän meidän uuteen arkeen, ennen kuin palaa hoitoon.

4 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! :) Heinäkuussa löysin blogisi, ja olen käynyt aina välillä kurkkimassa että milloin syntyy. Mielelläni lukisin vauva-arjesta ja synnytyksestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kun olet löytänyt blogini. :) Tarkoituksena on kirjoitella vauva-arjesta ja muustakin aina kun ehtii. :)

      Poista
  2. Onnea koko perheelle! Meidänkin vauva syntyi tossa 15.8 niin täälläkin opetellaan uutta arkea!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onnea kovasti myös teille.❤️ Uuden opettelua on kyllä kun uusi perheenjäsen saapuu maailmaan.😊

      Poista