perjantai 13. elokuuta 2021

Esikoisen syntymäpäiväjuhlat

Lauantaina 24.7. vietettiin esikoisen syntymäpäiväjuhlia vähän etukäteen, koska ei voinut etukäteen tietää, milloin vauva syntyy ja sattuuko juuri samoihin aikoihin. Valmistelut aloitettiin jo hyvissä ajoin viikolla, olisiko ollut keskiviikkona. Siivoiltiin vähän taloa ja etsiskelin jo tarjoiluastioita valmiiksi. Torstaina tuli mummu apuun ja kerettiin viettää perheen kanssa myös vähän laatuaikaa ennen juhlia.

Perjantai olikin varsinaisesti juhlien valmistelupäivä. Mummu lähti esikoisen kanssa heti aamupäivästä puistoon, niin saatiin jäädä miehen kanssa rauhassa touhuamaan kotiin. Mies siivosi pihaa, leikkasi nurmikon jne. ja minä tein sisällä kakkuja ja siivoilin. Halusin nyt esikoiselle tehdä mahdollisimman paljo tarjottavaa itse, sen mitä osaan. Karjalanpiirakat ja pasteijat ostin kaupasta niin niitä ei tarvinnut muuta kuin tehdä uunissa. Kakut tein kuitenkin itse, ensin tein pätkisjuustokakun, koska sellaisen olen tehnyt ennenkin ja tiesin että se onnistuu. Välillä piti tottakai pestä myös astioita, joten päivällä joutui vähän odottelemaan, että saa lisää astioita, kulhoja ja sellaisia leipomiskäyttöön. Kakun jälkeen kerkesin tehdä suolaisen piirakan, tämänkin piti antaa jähmettyä, koska siihen tuli munamaito, niin ajattelin että parempi tehdä se jo tänään valmiiksi.

Päivällä saatiin kaikki pitää myös levähdystauko. Esikoinen heräsi sen verran aikaisin että nukkui taas pitkästä aikaa päiväunet. Itsekin taisin torkahtaa päiväunille ja mies kävi myös levähtämässä. Pitäisi muistaa ottaa itselle joka päivä noita levähdystaukoja.

Iltapäivästä rupesin tekemään vielä toisen kakun, siihen oli kylläkin valmis kakkupohja, koska en ole koskaan tehnyt kakkupohjaa ja en halunnut ottaa sitä riskiä, että siitä tulee ihan hirveä. Eihän se valmis pohjakaan mikään hyvä ole, mutta sitä kuitenkin syö. Tein ensimmäistä kertaa vaahtokarkkimoussea ja mietin, että saahan nähdä, mitä siitä tulee. Siitä tulikin ihan syötävä, toki täytettä olisi voinut olla kakkuun vähän enemmän, mutta jospa se nyt menisi tämän kerran. Pitää seuraavalla kerralla tehdä enemmän. Tein perjantai iltapäivänä myös minimuffinsseja, niin nekin oli jo loppusilausta vaille valmiit. Ei tullut lauantaina niin kiire, kun kuitenkin ensimmäiset vieraat tulivat jo 11 aikaan aamulla.

Haluttiin aloittaa synttärijuhlat mahdollisimman aikaisin, koska en itse olisi jaksanut kuunnella esikoisen koko aamun kyselyitä siitä, milloin muut tulevat ja eikö tänne tule ketään jne. Nyt kun osa vieraista tuli jo aikaisin, niin ei kerennyt montaa tuntia odotella kun koko synttärijuhlat vähän polttelivat jo edellisenä iltana. Kaikinpuolinen oli kiva päivä. Nyt elokuussa vietettiin vielä oikeana syntymäpäivänä kiva päivä. Annettiin oikea lahja vasta oikeana syntymäpäivänä ja odotettiin muutamaa vierasta käymään. Jotenkin mennyt aika nopeaa ja meidän esikoisen on jo neljä vuotias, iso poika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti