lauantai 15. toukokuuta 2021

Pyöräily

Hommasin tässä keväällä tosiaan uuden pyörän vanhan tilalle. Vanhassa ei enää kunnolla vaihteet toimineet, tai ne 7 ensimmäistä toimi, mitä käytin, mutta muita ei tullut enää käytettyä, niin eipä ne kettingit tahtoneet enää hyppiä pyörässä niin kuin olisi pitänyt. Möin sitten vanhan parilla kympillä pois, pääsi vielä hyvään kotiin, vaikka ikää jo olikin. Välillä myös tuntui että pyörä oli jotenki pieni ja kömpelö, joten oli ihan ajankohtaista jo uusia pyörä.

Tässä uudessa pyörässä ei ole kuin 7 vaihdetta, mutta enpä minä enempää tarvitsekaan. Olen muutaman kerran käynyt nyt jo ajelemassa ja on tehnyt hyvää, vauvakin antaa polkea niin mikäpäs siinä on pyöräillessä. Nopeampaa pääsee paikasta toiseen ja kun ei anna kävellä niin mennään sitten pyörällä, eipähän tarvitse joka paikkaan autolla mennä niin säästyy myös bensaa. Tänään kävin 9 kilometrin lenkin, alkumetreillä oli todellakin happirikasta kun vähän vettä sateli. Onhan se uudella pyörällä ihan erilaista ajaa kun on kaikki kunnossa jne. vaikka onkin ihan peruspyörä.

En ole kuitenkaan käynyt pyöräilemässä kun 6-9 kilometrin lenkkejä. Ainakaan näin alkuun. Katsotaan mitä kesä tuo tullessaan ja pystyykö lenkkejä pidentämään, vai joutuuko käymään lyhyempiä lenkkejä. Olen osallistunut myös kilometrikisaan ja sekin motivoi, että saa edes jonkun kilometrin ajettua joukkueen hyväksi. En ole sen tarkemmin vielä tutustunut kisaan, että onko siellä mahdollista voittaa jotain palkintoja, vai onko se vain omaksi ja joukkueen iloksi motivoivana osana kesää. Ja tietenkin kun piti hommata uusi pyörä, niin ostin myös uuden kypärän. Nyt on mukava hurruutella uusissa kamppeissa, eikä tarvitse tuskailla vanhan kypärän kanssa kun siitäkin alkoi jo tarrat irrota, joten kypärän sisällä olevat pehmusteet lähti aina irti ja sai todella tarkasti asetella päähän, ettei painanut mistään.

Tällä hetkellä siis treeneissä suurilta osin mukana pyörä, jospa jotain muutakin tulisi harrastettua vielä kesän aikana. Olen tehnyt myös tällaisia kevyitä tuolijumppia ja rentoutushetkiä, auttavat sitten tulevassa synnytyksessä. Mutta pyöräilyn osalta haluan vain pitää itseäni kunnossa ja jalat ainakin hyvissä voimissa, että pääsee loppumetreilläkin vielä liikenteeseen. Ja eipähän se painokaan nouse sitten liiaksi. Tähän mennessä on tainnut nousta n. 5kg ja raskausviikkoja on 27. Tosin tiedän että loppuvaiheessa se tulee nousemaan enemmän, koska olen ihan sataprosenttisen varma että turvotuksia tulee kesän aikana lisää ja paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti