sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Korona

Niin se meidänkin perheeseen rantautui, kaikkien pelkäämä korona. Altistuttiin sunnuntaina kun käytiin kummipoikaa katsomassa. Kävi mielessä, ettei mennä ollenkaan, että saadaan sieltä kuitenkin korona. No, olisi pitänyt luottaa intuitioon. Nyt se kuitenkin tuli, jospa ei tulisi sitten vähään aikaan. Pojille nousi kuume keskiviikkona ja itsellä oli illalla vähän kurkku karhea ja vilunväristyksiä.

Torstaina tuli itselle enemmän kurkkukipua ja yskä tuli, tein kotitestin, mutta se oli negatiivinen. Pojilla oli kuumetta melko reilusti ja molempien iho oli aika ajoin kosketushellä. Vanhempi pojista itki pahimman kivun aikana, kuinka kosketushellä oli ja yleensä kuume oli myös tällöin korkealla. Panadolia ja buranaa meni molempia parin päivän aikana melkein maksimimäärät. Sillä kuume rauhoittui hetkeksi, mutta palasi aika nopeaa takaisin. Esikoinen nukkui kolmet päikkärit, yleensä ei enää kotona nuku ollenkaan. Kuopukselle ei maistunut ruoka ollenkaan, onneksi kuitenkin joi maitoa. 

Perjantaina soittelin terveyskeskukseen varulta, että täytyykö käydä näyttämässä poikia mahdollisten korvatulehdusten tms. takia. En kyllä itse epäillyt että olisi, mutta hyvä oli kuitenkin tarkistaa. Ei tarvinnut käydä näytillä, koska pärjäsimme kuitenkin hyvin kotona ja molemmilla oli kuume laskussa. Aamulla ei ollut enää kuin lämpöä molemmilla ja päivän aikana laski pois. Kuopus sai vielä kertaalleen buranaa ja esikoinen pärjäsi jo ilman särkylääkkeitä. Kuopuksella oli illalla vielä vähän lämpöä. Tein esikoiselle koronatestin, koska en kestänyt sitä, ettei saada varmuutta, onko korona vai ei. Tympeältähän se tuntui ja jos olisin tiennyt että tulos tulee niin helposti, niin olisin vähän nopeammin testin ottanut. Testi näytti heti positiivista.

Itse kävin perjantaina virallisessa koronatestissä, pikatesti oli edelleen negatiivinen. Ottivat myös PCR testin, mutta se oli jäänyt vahingossa terveyskeskukseen, eikä päätynyt näin ollen ollenkaan tutkittavaksi. Tästä soitettiin minulle erikseen ja huomenna maanantaina menen uudelleen testiin. Perjantaina alkoi yskittää enemmän ja kurkku oli kipeä, iltapäivällä alkoi myös lämpö nousta. Illalla keho tuntui myös siltä, niin kuin olisi ollut pitkään kovassa pakkasessa ja kun tulee sisälle, alkaa ihoa kihelmöidä/tikkuilla. Tämä ei siis ollut paha tunne, tuntui vain tosi jännältä. Illasta tuli aivan järjetön horkka ja tuntui ettei edes vesilasi pysy kädessä, kun hain panadolin että saisi kuumetta vähän laskettua. Korkeimmillaan kuume kävi 38,1 ja sen jälkeen otin lääkkeen. Kuume laski yön aikana. Miehellä oli myös perjantai iltana kurkun karheutta.

Lauantai aamuna heräsin jo 5. Lämpöä oli vielä vähän ja pää oli kipeänä. Päätin kuitenkin tehdä itselleni vielä testin, koska en voinut uskoa, etteikö minulla koronaa olisi, kun se kerta oli pojillakin. Hailakan haalea viiva tuli testiin, sai vähä tihrustaa, mutta positiivinen se oli kuitenkin. Vihdoin! Illalla oli vielä lämpöä 37, mutta päivällä ei ollut ollenkaan. Mies rupesi yskimään enemmän ja alkoi tulla lieviä flunssan oireita. Illalla oli miehelle tullut samanlainen horkka kuin minulle ja yöllä oli kuumetta ollut. Pojat oli tämän lauantain jo aikalailla ilman oireita. Esikoinen yskähteli vähän, mutta ei mitenkään merkittävästi. Kuopuksella ei enää oireita.

Nyt on sunnuntai. Itselläni nenä välillä tukossa ja välillä vuotaa. Yskää on. Ei muuta. Olen koko viikonlopun jaksanut touhuta normaalisti kotihommia ja tänään käytiin esikoisen kanssa pihalla ja tein vähän puuhommia. Lämpöä ei ole ollut ollenkaan. Miehellä on ollut koko päivän korkea kuume ja ollut todella sairaan oloinen, myös koronatesti näytti heti positiivista. Pojat terveitä.

Minä, 1 rokotteen saanut raskaana oleva riskiryhmäläinen alentuneen hapenottokykyni kanssa sain kaikista lievimmän koronan. Minulla myös testi näytti hyvin heikkoa positiivista 2,5 vuorokauden päästä oireiden alusta. Pojat sairasti 2 päivää kuumetta ja 1 päivän lämpöä, yhteensä siis kolme päivää. Miehen kotitesti näytti selvää tummanpunaista positiivista vajaa 2 vuorokautta oireiden alusta. Hän on saanut kaksi rokotetta ja on meistä kaikista sairain.

En ole missään vaiheessa noihin rokotteisiin uskonut, varsinkaan että ne suojaisi mitenkään tätä varianttia vastaan. Edelleen olen sitä mieltä että on aivan tuurissaan, kenelle sattuu pahempi versio ja kenelle se lievempi. Itse olen sitä mieltä, että vastustuskykyni on niin hyvin toiminut, ettei virusta vain ole päässyt kehooni jylläämään niin pahasti. Siksi olen myös sairastanut tämän lievänä. Ihan siis perus flunssan oireet ollut itselläni. Voin sanoa että vähemmällä kyllä päästiin nyt, mitä silloin kun sairastettiin tammikuussa, mikä lie ikinä olikaan se tammikuun tauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti