lauantai 18. joulukuuta 2021

Joulu on ensi viikolla

Minähän olen aivan jouluihminen ja aloitan laittamaan hyvissä ajoin joulua. Facebook ja instagram täyttyy jouluaiheisista jutuista ja tykkään kertoa kaikille, kuinka ihanaa aikaa joulu on. Välillä huvittaa se, kun kavereissakin on osa sellaisia, jotka eivät välitä joulusta ollenkaan ja päivittelevät sitä esikerkiksi instagramiin että ei vois v*ttuakaan kiinnostaa koko joulu että en kestä tätä kun ihmiset höpöttää joulusta ja on kaiken maailman jouluhömpötyksiä. Niin, heillä on oikeus sanoa ja ilmaista mielipiteensä, etteivät joulusta pidä, joten ihan yhtälailla meillä jouluihmisillä on tasavertainen oikeus iloita siitä ja laittaa kuvia kaikista jouluhömpötyksistä jne. Jos itse ei välitä joulusta niin voi hyvin skipata ne asiat. En pode siitä huonoa omaatuntoa, koska jos joku ei siitä joulusta tykkää, niin ei se tarkoita sitä, ettei joulua saisi hehkuttaa. Kaikki ei vain jostain syystä ymmärrä tätä. Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa mitä kukakin ajattelee, tai saa ajatella mitä haluaa, ei se minulta ole pois.

Tänä vuonna aloitin joulun laittamisen marraskuun puolella, kuitenkin ensimmäisen adventin aikoihin. Joulun laittaminen on ihanaa ja tykkään kodissani laittaa sekä perinteisesti vähän vanhemman tyylistä joulua että vähän modernimpaa joulua. Joulua kerkeää odottaa ja saa pitää sitä ihanaa joulun tunnelmaa kuukauden, ennen kuin joulu varsinaisesti on. Yleensä laittelen jouluvalot (kausivalot) jo aiemmin ja olen kateellisena katsonut kun naapurit saavat niin hienosti laitettua kaikennäköisiä valoja ympäri pihaa. Olisi ihana, jos itsekin saisi, mutta ei taida pistokkeet oikein riittää.

Yleensä sisälle laitan joulua senkin ja olohuoneen pöydän päälle. Vaihdan keittiöön jouluverhon ja laittelen tauluja seinille. Meillä on myös paperitauluja, mutta en ole nyt tänä vuonna niitä laittanut oviin, kun ne eivät ole tahtoneet oikein pysyä. Kynttelikkö ja tähti myös keittiön ikkunaan ja muita pienempiä valoja ympäri taloa. Tykkään polttaa ihan hirveästi kynttilöitä ja ennen joulua kynttilät ovatkin palamassa lähes päivittäin. Tuovat myös mukavasti vähän lämpöä, kun niitä todellakin on paljon.

Esikoinen on myös saanut omia joulujuttuja omaan huoneeseen ja olisi mukava jossain vaiheessa hommata hänelle oma pieni kuusi, mutta ei ainakaan tälle vuotta sitä vielä hommattu. Joululaulut kuuluu useamman kerran viikossa ja aloittelen yleensä joululahjojen paketoinninkin jo marraskuun puolella. Sitten on hauska muistella, mitä paketeissa on kun ei itsekään muista. Ensimmäiset joululahjat ostan jo hyvissä ajoin joulun jälkeen alennusmyynneistä. Se on ihan parasta! Miksi ostaa lahjat kalliilla kun saa puolet halvemmalla, toki se säilytys tahtoo välillä olla raskasta, kun sitä tavaraa tahtoo kertyä.

Joulun jälkeen haluan jo välipäivien aikana kerätä joulun pois. Kun joulu on mennyt, se tunnelmakin on kadonnut yhtälailla ja haluan vain äkkiä kaiken pois, en jaksa katsella niitä enää joulun jälkeen kun ei se oikein tunnu tosiaan enää miltään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti