keskiviikko 1. joulukuuta 2021

4kk neuvola.

Meillä oli tänään 4kk lääkäri neuvola. Poika kasvaa hyvin, melkein yhtä matkaa kuin isoveljensä. Muutaman sentin on jäljessä ja painoa n 500g vähemmän, nyt oli taas tullut suhteessa yhtä paljon pituutta, kuin esikoisella tuli 3-4 kuukauden välissä. Käytiin läpi meidän imetystaivalta ja kuinka se loppui yhtäkkiä kuin seinään. Tähän lääkäri ei todennut oikein mitään, kuunteli vain ja nyökkäili. Ehkä hän ei sen kummemmin halunnut ottaa asiaan kantaa, eikä lähtenyt kyseenalaistamaan sitä, miten olemme toimineet. Toisaalta hyväkin, niin ei tarvinnut alkaa selittelemään. Kerroin kuitenkin neuvolatädille, miten meillä imetystaival tyssäsi kun lääkäriä se ei näyttänyt kiinnostavan. Vein myös voimavarakyselyn neuvolaan ja siinäkään ei noussut mitään hälyttävää esille, ei tosin sen kummemmin sitä edes käyty läpi.

Painosta ei tarvitse olla huolissaan, se nousee ja poika syö nyt paljon enemmän, mitä kuukausi sitten, pissaa ja kakkaa tulee. Painossa oli kuitenkin tullut pieni notkahdus ja vaikka nousee, niin mennyt käyrällä vähän alaspäin, mutta niin se meni esikoisellakin, jollain miinuskäyrällä. Kuopus on kuitenkin niin liikkuvaista sorttia, että vaikka syö nyt enemmän niin kuluttaakin enemmän ja näin ollen paino ei nouse niin paljoa. Joillakin on tilanne, ettei paino nouse ollenkaan. Toisaalta taas on hassua, että kuopus kuluttaa niin paljon, koska syö kuitenkin 120-160ml kerralla ja vähintään sen 7-8 kertaa vuorokaudessa.

Tämä neuvolalääkäri oli sellainen, kenestä en itse henkilökohtaisesti hirveästi tykkää. Olen asioinut hänen kanssaan terveyskeskuksen puolella ja aina on jäänyt jotenkin outo kuva koko lääkäristä. Huomasin mm. ettei hän kommunikoinut lapseni kanssa millään tavalla kun tutki kuopusta. Kyllä yleensä lääkärit on jotain sanoneet lapsellekin mutta tämä ei puhunut mitään. Muutenkin oli hyvin vähäsanainen, ei ottanut kantaa mihinkään. Vastaukset kysymyksiini antoi oma neuvolatäti. Aivan erilainen käynti oli, mitä viimeksi 2kk neuvolalääkärillä. Ei nyt huono kuva jäänyt sinänsä, lääkäri kertoi että kaikki on ok ja mistään ei tarvitse olla huolissaan, mutta sosiaalisia taitoja saisi kyllä harjoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti