sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Reilu vuorokausi koronarokotteen jälkeen

Eilen illalla kirjoitin postauksen koronarokotteen oireista. Nyt haluan vielä näin reilu vuorokausi rokotteen ottamisesta vähän kirjoittaa oireista ja mitä oireita muille on esimerkiksi tullut rokotteesta. Itsellenihän rokotteesta tulleet oireet ovat loppujen lopuksi olleet tosi vähäiset.

Eilen illalla postauksen jälkeen rupesi pistokohtaa vielä kutittamaan ihan hirveästi. Sitä ei kuitenkaan kärsinyt raapia, koska se teki kipeää. Eilen illalla siis oli käsi jo kipeä, mutta aamulla herätessä se oli vielä kipeämpi. Kättä ei ole pystynyt jännittämään eikä pysty nostamaan, välillä ihan pienikin liikuttaminen käy niin kipeää, että mietin, jos olisin ollut töissä, enkä täällä kotona, niin en tiedä miten olisin töistä selvinnyt. Käteen on myös tullut punoitusta ja se mikä tässä punoituksessa on erikoista, se on tullut pistokohdan viereen, ei ympärille tai pistokohtaan vaan viereen. Lihas/käsi on myös todella kova ja kosketusarka. Pää on ollut vielä tänään kipeä, mutta muuten ei ole oireita ollut.

Haluaisin kertoa myös vähän muiden oireista, joita on tullut kavereille/ sukulaisille jne. Monelle on tullut allergisia reaktioita, on tullut ihottumaa/näppylöitä ympäri kehoa. Joko ensimmäisestä tai toisesta rokotteesta. Paikallisoireita kuten minullekin. Joillekin on tullut kunnon kuumepiikki on noussut jopa yli 39 asteen kuume, tämä on kuitenkin mennyt vuorokaudessa ohi. Monille on tullut lihassärkyjä, niin voimakkaita oireita, että ovat joutuneet olemaan rokotteen ottamisen takia pois töistä.

Pahin mitä on koronarokotteesta tullut niin sydänlihastulehdus. Toki tuohon sydänlihastulehdukseen vaikuttaa paljon muitakin tekijöitä, esimerkiksi ennen rokotetta sairastettu ylikunto jne. mutta ei se silti ole leikinasia tämäkään rokote. Saa olla kyllä varovainen sen suhteen. Nyt on kuitenkin ensimmäinen rokote otettu, saa nähdä kuin kauan tuo käsi on kipeä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti