torstai 4. marraskuuta 2021

Vauva 3kk

Jälleen oli yksi neuvola. Aika tuntuu juoksevan aivan hurjaa vauhtia. Nyt tuli muitakin rokotteita ja sehän laittoi vauvan vähän itkemään, mutta todella urheasti pärjäsi kuitenkin. Ei tarvinnut edes lohdutusmaitoa käydä lämmittämässä, meillä kun ei edelleenkään syödä tuttia ollenkaan. Kasvu on edelleen hyvää, joten turhaan murehdin tuota imetysasiaa etukäteen ja painon liian vähäistä nousua.

Meillä tuo painonnousu hidastui huomattavasti sen jälkeen kun imetys lähti onnistumaan paremmin. En tiedä tässä tätä yhteyttä, mutta ehkäpä osasyy on myös siinä, kun tämä pikkuherra liikkuu niin mahdottomasti, kaikki raajat heiluu yhtä aikaa ja lattialla heilutaan sen mitä keretään, niin varmaan kuluttaakin melko paljon. Paino oli kahden viikon aikana noussut 100g, mutta edelleen nousukäyrä on hyvä, eikä tarvitse sen kummemmin painoa seurata, jos muuten kaikki on kunnossa. Esikoisen kohdalla painonnousussa ei ollut missään vaiheessa ongelmaa, joten tämä vähän huoletti. Toisaalta, kuopus ei kuitenkaan syö sen enempää ja jos on yrittänyt tarjota maitoa tiheämmin, niin ei hän syö. On siis tyytyväinen tuohon määrään, mitä nyt saa.

Pituutta oli tullut lisää 3cm, hieman on kasvu tasoittunut alun nopean kasvun jälkeen ja esikoiseen verrattuna pituutta oli tullut nyt pari senttiä vähemmän. Ihan siitä syystä olen seurannut poikien kasvua varsinkin näin alkuvaiheessa ja verrannut, että saa vähän osviittaa, tarvitseeko ostaa kuopukselle uudet ulkokamppeet vai pärjätäänkö esikoisen vanhoilla. Jos, kovin on pienempi esikoiseen verrattuna, niin voi olla että juuri väärään aikaan on ulkovaatteet sopivan kokoisia. Luotan vielä siihen, että esikoisella pidettiin ehkä vähän turhan nafteja vaatteita ja sai ostaa esimerkiksi talvessa vielä toisen, isomman haalarin, niin jospa toinen nyt ainakin talvet passaisi. Eipä sillä niin väliä ole, mutta harmittaa jos hyvät käyttökelpoiset vaatteet vielä, jää käyttämättä.

Saatiin myös lupa, tai oikeastaan suositeltiin aloittamaan kiinteät kuukauden päästä. Saataisiin korvikemääriä ehkä vähän pienemmiksi ja pärjättäisiin paremmin omalla maidolla. Tarkoituksena oli itselläkin että aloitetaan kiinteät heti kun vain saa, mutta tarkistin asian kuitenkin vielä neuvolasta ja onneksi saatiin tähän lupa. En malta odottaa että päästään maistelemaan erilaisia ruokia.

Nyt jäädään seurailemaan, tuleeko rokotteista mitään oireita. Jospa ei isommin tulisi. Ensi viikolla meillä onkin kaikilla lomaa ja lähdetään mökille. Reissusta tulossa oma postaus sitten, kun ehdin sen kirjoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti