lauantai 27. marraskuuta 2021

Koronarokotteesta aiheutuvat oireet

Kirjoittelin aiemman postauksen päivällä siitä, että kävin ottamassa itselleni ensimmäisen koronarokotteen. Kuten yleensäkin rokotteet, tämäkin aiheutti minulle oireita ja tätä postausta kirjoitan nyt samana päivänä, mutta kello alkaa kohta lähennellä puolta yhdeksää. Hain rokotteen aamupäivällä ennen 11. heti rokotteenoton jälkeen kun jännitys laukesi, tuli kylmänhiki päälle ja pää tuli hetkellisesti kipeäksi. Rokotteen ottamisesta, olisiko mennyt 3-4 tuntia niin tuli ensimmäisenä hirvittävä väsymys. Toki paikalliskipu kädessä nyt oli koko ajan ja se itse pistäminenkin sattui. Kättä siis juili koko ajan pistämisen jälkeen, välillä enemmän välillä vähemmän. Yritin pitää käden mahdollisimman rentona, koska jos lihas on jännittyneenä niin pistäminen käy paljon kipeämpää. Kuitenkin piikkikammoisena ihmisenä en yksinkertaisesti pystynyt pitämään kättä täysin rentona, vaikka kuinka yritin.

Iltapäivästä väsymyksen lisäksi alkoi palella aikalailla, sai laittaa ensin vaatetta enemmän päälle ja kun sekään ei auttanut, piti käydä hakemassa sängystä peitto ja kääriytyä sen alle. Varmasti osaksi myös väsymys vaikutti, niin rupesi palelemaan enemmän. Tästä ei mennyt kauaa, niin posket alkoivat helottaa aivan punaisena ja lämpö alkoi nousta. Pää tuli todella kipeäksi ja kun katsoi itseä peilistä niin näytti aivan kun olisin ollut sairas. Päässä humisi ja tuntui todella voimattomalta ja huonolta olo. Buranan voimalla olo hieman helpottui ja jaksoi olla vähän myös ylhäällä. Rupesi ihan huvittamaan, että ihan niin kuin oireet olisi olleet suoraan korona tartunnasta. Tietenkinhän siinä rokotteessa niitä korona viruksia on että kai se elimistö reagoi sitten samalla lailla oireilla, mitä itse tauti olisi tullut päälle.

Tämä ei tietenkään ole huono asia, että keho reagoi näin. Mitä voimakkaammin keho reagoi, niin sitä paremmin oma keho taistelee kaikkea epämääräistä vastaan. Joten tämä on ihan hyväkin asia huomata, että oma keho rupeaa puolustautumaan kun siihen jotain ylimääräistä laitetaan. Mitä isompi reaktio rokotteesta, sitä parempi vaste kai sillä on, kun keho puolustautuu näinkin hyvin. Jospa ei nyt koko koronaa koskaan tulisikaan.

Edelleen olen miettinyt sitäkin, että voiko omalla veriryhmällä olla merkitystä siihen, sairastaako koronaa vai ei. Itsehän kuulun siis tähän veriryhmään, johon huhujen mukaan korona ei niin herkästi tarttuisi, mutta tästä ei tietääkseni ole mitään oikeaa tutkittua tietoa, että näin olisi. Olisi mielenkiintoista tietää, onko tässä mitään perää ja olisi hienoa, jos joku tätä asiaa oikeasti tutkisi. Vai onko tämäkin vain sattuman kauppaa. Eihän tuo tosiaan vielä vajaaseen kahteen vuoteen ole tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti