maanantai 12. heinäkuuta 2021

Kiukuttelua

Meillä alkaa pikkuhiljaa helteet näyttäytymään kiukutteluna ja marinana. Esikoinen tykkää olla kyllä pihalla ja mielellään suurimman osan päivästä onkin ulkona, mutta nyt alkaa näkyä tämä jatkuva lämpö hänelläkin. Ei muuten, mutta on tosiaan ollut melko kiukkuinen viime aikoina. Viime viikolla oltiin mummulassa ja sielläkin kiukutteli. Voi olla että jäi unet vähän liian lyhyeksi, mutta heti aamusta ei mikään passannut ja jos vähän joku paikka kolahti johonkin niin aivan hirveä huuto ja tekoitkua. Ei passannut mikään eikä saanut kukaan olla hetkeäkään rauhassa.

Tänään esikoisen olisi ollut tarkoitus lähteä päiväksi mummun ja papan luokse isin kanssa. No, aamu kuitenkin alkoi suoraan kiukuttelulla jo heti sängyssä. Hyvä kun oli saanut silmät auki niin alkoi hirveä marina ja rupesi potkimaan isiä ja ei mikään ollut hyvin. Sitten kun isi nousi sängystä niin sekään ei kuitenkaan kelvannut, vaan piti päästä syliin ja hirveää kiukuttelua ja potkimista. Sanoinkin esikoiselle tiukkaan sävyyn että älä aloita tuota marinaa heti aamusta.

Mummu ja pappa kerkesivät soittaa aamulla ja esikoinen kerkesi heille sanoa että kohta tullaan. Mutta en tiedä mikä siinä on kun yleensäkin jos mies on lähdössä lapsen kanssa mummulaan niin lapsella alkaa aivan hirveä show ja se lähteminen on jotain aivan järkyttävää katsottavaa. No, tälle aamua esikoinen veti sitten aivan hirveät raivarit siitä, kun ei saanut puhelua painaa kiinni, alkoi heitellä legoja, yritti potkia, kiljui niin että korvat särkyivät, kävi huutamassa sekä minulle että isälleen. Niin siinä vaiheessa meni kuppi totaalisen nurin ja päätin että tänään ei esikoinen lähde yhtään mihinkään mummulaan. Tuollaisella käytöksellä ja hirveällä kiukuttelulla ja huutamisella ei tasan pääse yhtään mihinkään vaan täytyy olla kotona. Jospa oppisi olemaan kunnolla niin ei tarvitsisi kaikkia reissuja tästä eteenpäin perua sillä kun on niin kiukkuinen. Lapsi kysyikin ennen ruokaa, että voinko nyt lähteä mummulaan kun olen rauhoittunut. Sanoin että et, koska ei olisi pitänyt alunperinkään ruveta kiukuttelemaan asiasta.

Itseä ärsytti tässä vielä se, kun minulla oli tarkoitus olla omaa aikaa koko päivän ja olin suunnitellut jo kaikenlaista, mitä tänä päivänä teen kun saan olla yksin, no nyt en sitten voinutkaan tehdä mitään kun lapsi ollut koko ajan kotona. Mieskin päätti päivällä että hän lähtee pyöräilemään ja touhuaa omia juttuja niin se oli vissiin hänen käsitys sitten minun omasta ajasta kun jätti lapsen minun huolehdittavaksi päiväksi. Että sillälailla. Onhan se hienoa kun saa retkottaa auringossa ja vaikka vähän nukahtaa kun minä olen kuitenkin huolehtimassa kaikesta. On laitettu ruoat ja huolehdittu pyykit jne. Uimaankaan ei voinut lähteä vaan meidän olisi pitänyt mennä kahdestaan. Että hän saa olla yksin kotona. Ei tasan mene reilusti taas nämä oman ajan järjestämiset kyllä. Mutta minkäpä sille voi, miehet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti