torstai 10. syyskuuta 2020

Lapsi kasvanut oikein hienosti

3 vuotisneuvola

Käytiin pojan kanssa siellä neuvolassa viime viikolla, pääsimme kerrankin koko perhe neuvolaan, mies on ollut neuvolakäynneillä viimeksi raskausaikana ja molemmissa ultrissa oli mukana. Muuten ei ole ollut kun neuvolat on yleensä aina keskellä päivää tai muuten hankalasti niin hankala olla töistä pois. Meidän pieni-iso mies oli kasvanut pituutta 9,5cm vuodessa. Siis ihan huima saavutus! Verrattuna siihen että normaalisti lapsi kasvaa tässä iässä ja tästä eteenpäin noin 5-6cm vuodessa. Painoakin oli tullut melkein 3kg lisää, joten nollakäyrää altetaan lähestymään ja painon nousu on suhteessa kiihtynyt vuoden aikana.


Mitä neuvolassa seurattiin?

Näköä ei saatu tarkistettua. Luulen, että meidän lapsi ei vaan oikeasti tajunnut, mitä hänen olisi pitänyt tehdä. Kerroin kyllä neuvolatädille, etten ole huolissani lapsen näöstä, on nähnyt kyllä kaikki pienimmätkin asiat ja näkee kauas, jopa sellaisia asioita, mitä ei itse ensin edes hoksaa. Joten näköä ei tarvitse kontrolloida kun vuoden päästä, mikäli itsellä ei herää epäilyä huonosta näöstä.

Täti näytteli kuvia ja piti osoittaa kuvasta silmät, nenä, korvat jne. Piti tietää kuvista kumpi on isompi ja pienempi. Täytyi osata lajitella keltaiset ympyrät omaan purkkiin ja punaiset omaan. Oli myös kolme samantapaista sanaa kuvineen ja sitten piti näyttää sitä kuvaa, jonka neuvolatäti sanoi. Meillä osattiin nämä kaikki.

Ei onneksi tarvinnut osata piirtää ympyrää, mutta piti osata piirtää suora viiva ylhäältä alas ja vasemmalta oikealle. Nämä osasi piirtää. Katsoi myös samalla, millä tavalla pitää kynää kädessä. No, meillä ainakin pidetään vielä koko nyrkissä. Piti myös rakentaa pienistä palikoista torni, olisiko ollut 8 palikkaa. Lapsi katsoi meitä vanhempia vähän aikaan pilke silmäkulmassa, otti kaksi palikkaa samaan käteen ja laittoi ensin toisen palikan ja sitten toisen, kuin näyttäen että tämän hän osaa ihan yhdellä kädellä ja vieläpä erinomaisesti. Olisitte nähneet sen ilmeen, oli vähän sillain että onko tämmöstä nyt pakko tehdä, tämänhän osaa vaikka unissaan.

Heittelivät palloa ja pallo piti ottaa kiinni. Olisi pitänyt kävellä varpaillaan, meillä tämä kyllä osataan, mutta jostain syystä ei halunnut tätä siellä neuvolassa tehdä, niin pitää kuulemma kotona harjoitella. Heh, eipä ole hirveästi tarvinnut harjoitella kun tulee ihan omasta takaa. Onneksi siellä oli leluja, ne kiinnosti todella paljon.

Kertoili värejä ja kyseli aina mitä ulkona tapahtuu kun siellä oli kaivureita tekemässä töitä. Jutteli kovasti, mutta täti ei ainakaan maininnut mitään siitä että s ja r äänteet tulee jo ihan oikein ja puhe on muutenkin kehittynyt vuoden aikana todella reilusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti