keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Kierrot heittelee.

Heippa!

Olen nyt tarkoituksella pitänyt loma ajan blogin hiljaisempana, koska halusin keskittyä lomaan ja lapsen/perheen kanssa olemiseen. Käytiin useampi yö mummulassa ja nähtiin paljon sukulaisia. Miehellä oli myös nyt pari päivää lomaa ja tehtiin kaikkea kivaa yhdessä. Välillä tuntuu että yhteinen aika on melko kortilla, eikä tahdo työpäivien jälkeen tehdä mitään erikoista. Itselläni on vielä tämä viikko lomaa.

Paljon on nyt taas vaihteeksi pyörinyt lapsi asiat mielessä. Perheen kanssa kun on nyt touhuillut useamman päivän, niin väkisellä puskee tietyt ajatukset pintaan, taas. Miksei saada toista? Mikä siinä nyt kestää? Jne. Tiedän että turha stressi vaikeuttaa koko hommaa, mutta se on aina helpommin sanottu kuin tehty, ettei stressaa. Ja siis edelleenkin välillä mietin että miksi meille piti käydä näin että se toisen saaminen onkin sitten hankalaa. Sitäpä ei kukaan pysty kertomaan.

Ja siis itse otsikon asiaan. Mulla on nyt toinen kierto peräkkäin, joka heittelee. Yleensä kierto on ollut 28-29 päivää. Edellinen kierto oli kuitenkin 36 päivää ja nyt on 33 päivä menossa. En tiedä mistä tämä johtuu. Johtuuko siitä foolihaposta nyt, minkä aloitin sillon pari kk sitte. Vai mistä. Edellisessä kierrossa oli se ovulaatio tosiaan viikkoa oletettua myöhemmin, joten se selittäisi pidemmän kierron. Mutta nyt tässä kierrossa en taas ovulaatiota tuntenut, en kyllä tikuttanutkaan että sata varma ei voi olla, ettei sitä ollut.  Jotenki tuntuu että se lapsen saaminen menee vain pidemmälle ja pidemmälle kun kierrot alkaa venymään ja aina joutuu kauemmin ja kauemmin odottelemaan, onko tämäkään nyt sitten reilua.

Yleensä viimeistään viikko ennen kuukautisia alkaa naama kukkimaan ja rinnat tulee kipeiksi, mutta tässä kierrossa ei, ennen kuin nyt. Joten oletan että kyllä ne kuukautiset kuitenkin sieltä viikon sisään alkaa. Ihmetyttää vain miksi tämä kierto nyt taas on yhtäkkiä pidentynyt. Ja siis, vaikka en ole raskaustestiä tehnyt, niin uskon siihen, etten ole raskaana. Sen verran luotan noihin omiin tuntemuksiin ja tunteisiini. Ei ole tullut tunnetta että olen raskaana, niin luotan siihen. Mulle tosin tuli kierron aikana tunne, että tämäkin kierto venyy pidemmäksi ja tadaa, tässä ollaan. Olen myös huomannut olevani taas väsyneempi ja olo muutenkin on jotenkin taas huonontunut. Olisiko rauta-arvoissa tapahtunut muutosta, jos on niin silloinhan ei tuo suun kautta otettu rauta riitä.

Käytiin viime viikolla siellä neuvolassa, niin sain onneksi neuvola lääkärille nyt syyskuulle ajan, tutkivat vähän tarkemmin ja katsotaan pitääkö jotain alkaa tekemään.  Toivottavasti ainakin ultraisivat noita munasarjoja niin näkisi, onko siellä jotain kierroksen pituuteen selittävä tms. Toisaalta helpotti nyt tuo kun sai ajan edes johonkin. Ja haluaako lääkäri sitten ottaa vielä lisää verikokeita, niin odotan nyt siihen käyntiin asti, ennen kuin pyydän sitä ferritiini kontrollia, sekin tulee nyt samalla sitten. Mutta onhan nämä kaikki asiat melko pitkässä kuusessa, kun miettii että mitä voi yhden kierron aikana tehdä jne. Kohta on kuitenkin keskenmenostakin jo se vuosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti