sunnuntai 12. syyskuuta 2021

Raskauskilot

Olen seurannut raskauskilojen tippumista synnytyksen jälkeen, vaikken ole mitään erikoista asian suhteen vielä tehnytkään, koska synnytyksestä on niin vähän aikaa vielä. Kovasti tekisi mieli ruveta jo laittamaan kehoa kuntoon, mutta ehkä on turhan aikaista vielä. Pieniä kävelylenkkejä on vauvan kanssa vaunuilla tehty ja esikoisen kanssa olen käynyt kävelyllä niin, että hän on ajanut pyörällä ja samalla on käyty puistossa, mutta muuten en ole vielä mitään erikoista tehnyt painon pudotuksen ja kiinteytymisen suhteen. Täytyisi aina muistaa se, että antaa kehon palautua rauhassa. Synnytys ei kuitenkaan ole mikään pikku juttu. Toisaalta taas tuntuu hassulta odotella, kun on useamman viikon ollut jo aivan normaali olo ja tuntuu että paikat on kunnossa. 

Minullehan tuli raskauskiloja tässä raskaudessa yhteensä 10kg. Luulen että jos olisin saanut sokerilääkkeet aikaisemmin, niin ei olisi tullut noinkaan paljoa. Mutta eihän tuota painoa onneksi niin hirveästi tullut. Pudotettavaakaan ei siis ole paljon, mutta kun on ylipainoa niin haluan kyllä pudottaa enemmän painoa ja se minun laihdutusprojektihan kerkesi edetä 6kg verran ennen kuin rupesin odottamaan tätä meidän kuopusta. Ihan hyvin on lähtenyt nyt kuitenkin paino laskemaan, olen ollut tyytyväinen kyllä painon laskuun ja muutenkin kehon palautumiseen.

Tokihan se oma peilikuva on vielä mitä on, mutta täytyy vain hyväksyä se, että keho on tehnyt taas ihan mielettömän työn, eikä se palautuminen hetkessä kuitenkaan tapahdu ja aina raskauden jälkeen keho vähän muuttuu. Nyt synnytyksestä on reilu 5 viikkoa ja olen saanut 8kg pois. Vielä olisi siis pari kiloa jäljellä. Näyttää siltä, että ne ei lähdekään ihan niin helposti, mutta ajattelin, että odotan jälkitarkastuksen, ennen kuin rupean hirveästi vielä mitään treenejä tekemään ja täytyy kysyä, olisiko suotavaa käydä esimerkiksi jossain fysioterapeutilla. Jälkitarkastus on reilun kolmen viikon päästä. En kuitenkaan halua kehoani rikkoa synnytyksen jälkeen, liiallisella treenaamisella, tai että teen jotain liikkeitä liian aikaisin, mitä ei saisi tehdä jne. En myöskään oikein osaa tunnustella esimerkiksi vatsalihasten erkaumaa, koska tuossa vatsan seudulla on tuota ylimääräistä. Muistan että jo esikoisen kohdalla oli hankalaa tätä tunnustella ja tuntui että koko erkauma oli monta kuukautta yli sen sallitun, en edes muista missä vaiheessa pystyin alkaa tekemään normaaleja vatsalihasliikkeitä.

Välillä olen tehnyt lantionnostoja ja se tunne kun niitä on pystynyt tekemään! Tein näitä myös raskausaikana, mutta loppumetreillä en pystynyt edes näitä enää tekemään, koska joka paikkaan sattui ja kävi niin kipeää, etten yksinkertaisesti saanut takapuolta ylös selinmakuulla. Se tuntui ihan hirveältä. Nyt on ollut ihana huomata, ettei nostoja tehdessä käy kipeää ja nostoja pystyy tekemään ilman ongelmia. Lantionpohjanlihaksia olen myös vahvistanut, mutta se nyt kuuluu muutenkin synnytyksestä palautumiseen, ettei jää mitään pidätyskyvyn ongelmia jne. Ei varsinaisesti liity painon ja raskauskilojen pudotukseen. Olen myös ajatellut ostaa nyt sen painohulavanteen niin pääsee sitä pyörittelemään.

2kg siis jäljellä. Saa nähdä milloin ne saa pois tästä kehosta, sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti