sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Vauva kasvaa hyvin

Meillä on lähtenyt todella hyvin kasvu käyntiin. Kuukauden ikäisenä neuvolassa pituutta oli tullut 5,5cm lisää ja painoa oli tullut 2,5 viikon aikana kilo lisää, mikä on todella paljon. Näyttää siltä, että synnytän pieniä lapsia, mutta kun he pääsevät tähän maailmaan, kasvavat kiireellä monta senttiä kuukaudessa. Seuraava neuvola on 2kk iässä. Tänään käytiin kotona puntarilla ja se näytti että olisi taas tullut kilo painoa lisää. Vauva syö sekä minun maitoa, että korviketta. 

Imetys onnistuu tällä hetkellä vaihtelevasti. Tuntuu hassulta, mutta luulen, että vauva on sen verran tottunut pulloon, ettei tahdo malttaa olla rinnalla niin tomerasti, että alkaisi kunnolla herua maitoa, koska ei yleensä jaksa keskittyä syömiseen vaan härvää kaikkea muuta, heiluu ja katselee joko minua tai jonnekin muualle. Jotenkin itsestä myös tuntuu että heruu liian vähän, vauva jaksaa olla ehkä 10 minuuttia kunnolla rinnalla ja sitten joko nukahtaa, tai ei jaksa imeä enää. Joudun edelleen käyttämään rintakumia apuna, joten voi olla mahdollista että tämäkin asiaan vaikuttaa. Saan kuitenkin pumpattua rintamaitoa päivittäin ja päivät pärjätäänkin minun maidolla. Iltaisin vauva tankkaa enemmän, joten välillä annetaan korviketta lisäksi ja yöllä vauva saa korviketta.

Olen tyytyväinen tähän ja edelleenkin on hyvä, että vauva syö öisin korviketta, sen saa nopeasti lämmitettyä mikrossa, eikä tarvitse odotella vedenlämmitintä, milloin ruoka on valmista. Vauva ei kerkeä herätä kunnolla ja näin ollen hermostua ihan hirveästi. Saa nähdä kuin kauan saan pumpattua maitoa. Ainakaan vielä ei näy maidontuotannon hidastumisen merkkejä. En kyllä muista, missä vaiheessa esikoisen kohdalla rupesi heruminen myös pumpulle loppumaan. Sen muistan että imetin 3kk.

Nyt testissä imetystee, onko siitä oikeasti hyötyä, että tee nostattaisi maidon määrää lisää. En oikein usko tällaisiin, mutta kaikkea sitä näköjään lähtee kokeilemaan siinä toivossa, että saisi maitomäärää vielä nostettua. Kokeillaan nyt tämäkin kun ei muut kokeilut ole onnistuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti