keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Elämää kahden lapsen kanssa.

Reilu kaksi kuukautta on nyt vierähtänyt kahden lapsen kanssa. Tuossa yksi ilta jo mietin, kuinka erilaista on ollut nyt vauvan kanssa ja muutenkin olen jo miettinyt vähän tulevaisuutta. Aikaa, kun olisi palattava takasin töihin. Esikoisen vauva aika oli todella rankka hänen pahojen vatsavaivojen ja koliikin takia. Nyt illat on todella rauhallisia ja tuntuu ihan hassulta, että näinkin rauhassa voi iltaisin olla, vauva ei itke. En tällä hetkellä vielä edes tiedä tuleeko vauvalta vielä kyyneleitä vai ei, niin harvoin vauva oikein kunnolla itkee. Välillä ajan sovittaminen vauvan ja esikoisen kanssa on hankalaa, mutta aika hyvin on kuitenkin saanut annettua huomiota molemmille ja arkea on helpottanut, kun esikoinen meni takaisin hoitoon. Yleensä hänellä on pari-kolme päivää viikossa hoitoa. Tuo myös esikoisellekin tätä arkirutiinia. Minusta on ihana herätä hoitopäivinä kahdestaan vauvan kanssa, eikä ole mihinkään kiire. Saadaan rauhassa tehdä aamutoimet ja miettiä mitä päivän aikana tekisi.

Yllättävänkin nopeasti rupesi arki rullaamaan. Alkuun tehtiin valmisaterioita, joita olimme tilanneet ennakkoon feelialta. Nyt on kuitenkin pystynyt tekemään itsekin ruokaa ja on aikaa myös kotihommille. Välillä ei jaksa tehdä kotona mitään ja se kyllä näkyykin pyykkivuoressa ja täydellä tiskipöydällä. Välillä taas on päiviä, että jaksaa touhuta vaikka mitä ja täytyy myöntää, että siistissä kodissa on paljon mukavampi olla kuin likaisessa. Onneksi meillä on myös robotti-imuri, jonka myötä siivoaminen on helpottanut huomattavasti.

Loppujen lopuksi, ei hirveästi olla keretty käydä kyläilemässä vielä tässä kahden kuukauden aikana, koska on ollut niin paljon kaikkea muuta. Todellakin on arki lähtenyt pyörimään. Perus neuvolakäynnit, esikoisen toimintaterapia (tästä tulossa oma postaus), perhetyöntekijät, omat äitiysloman aikaiset tapaamiset ym. Siinäpä sitä onkin. Satuin huomaamaan että täällä meidän kunnassa sai lapsiperheiden kotipalvelua ilmaiseksi 4 tuntia, alkaen tästä vuodesta syntyvät lapset ja se on mahdollista käyttää ensimmäisen ikävuoden aikana. Kannattaa tutustua omien paikkakuntien tarjontaan. Näistä on paljon hyötyä. Perhetyöntekijä kävi jo viime viikolla ensimmäiset 2 tuntia ja pääsin käymään asioilla ilman lapsia. Ensi viikolla tulevat toisen kerran. Heitä voi kutsua kotiin hoitamaan lapsia myös jos on esimerkiksi jotain terveydellisistä syistä olevia menoja, oma jaksaminen ei riitä ym. Meillähän perhetyöntekijät kävivät säännöllisesti muutaman kuukauden ajan kun esikoinen oli ihan pieni ja se auttoi huomattavasti, kun sai vähän aikaa levähtää päivällä.

Olen seurannut tilannetta myös työrintamalla ja se, mikä tilanne siellä on, ei hirveästi houkuta menemään takaisin töihin. Kiire, vaikkei kiirettä saisi edes sanoa ja henkilöstöpula on kaksi syytä. Kolmas syy on kolmivuorotyö. Haluaisin päivätöihin. Olen ajatellut töihin paluuta melko paljonkin ja täytyy miettiä tarkkaan, mitä haluaa elämältä ensi keväänä. Olen miettinyt palaamista puolikkaalle. Olen miettinyt myös sitä mahdollisuutta, että jäisin kotiin. Tietysti lomat menisi siinä, mutta täytyy miettiä. Olen harkinnut myös alan vaihtoa kokonaan ja myös opiskelua esimerkiksi terveydenhoitajaksi. Tarkoitus olisi näistä jatkosuunnitelmistakin tehdä oma postaus. On taas monta postausta työnalla, niin katsotaan, missä järjestyksessä lähden näitä purkamaan ja kirjoittamaan, olkaahan siis kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti