perjantai 22. lokakuuta 2021

Toimintaterapia

Esikoisella alkoi syyskuussa toimintaterapia käynnit. Terapeutti kävi ensimmäisenä keskustelukäynnin ja nyt on käynyt kaikki kolme toimintakäyntiä, joissa terapeutti on arvioinut esikoisen taitoja ja seurannut esikoisen toimimista. Esikoinen on tunnollisesti tehnyt kaikki tehtävät ja on rohkeasti lähtenyt kokeilemaan myös sellaisia tehtäviä, joita ei tarvitsisi vielä edes osata. Hyvin on jaksanut keskittyä ja reippaasti on lähtenyt toimintaterapeutin mukaan. Terapeutti on siis käynyt meillä kotona, koska vauvan kanssa on vähän hankala lähteä kauemmas kun pitäisi ottaa niin paljon tavaraa mukaan.

Esikoisella on edelleen kynäote nyrkkiote, mutta toimintaterapeutti ei kiinnittänyt siihen käynneillään mitään huomiota, ainoastaan keskustelimme asiasta ensimmäisellä käynnillä ja käytiin läpi asioita, miten on asiaa lähdetty hoitamaan eteenpäin. Viimeisellä kerralla toimintaterapeutti sanoi, ettei ole toimintaterapian tarvetta, esikoinen on suoriutunut kaikista tehtävistä keskivertotasoisesti, mitä hänen iässään pitääkin osata. Tämä ei tullut minulle yllätyksenä, koska enemmän minua yllätti se, että meille ylipäätänsä laitettiin lähete toimintaterapiaan. En tiedä miksi kaikkien pitäisi mahtua samaan muottiin ja miksi lasta pitäisi pakottaa tekemään jotain sellaista, mitä ei halua.

Yhteenveto tehdään ensi viikolla ja toimintaterapeutti lupasi tehdä meille sellaisen infopaketin, jossa on tehtäviä ym. mitä voidaan kotona tehdä, jotta kynäote ym. parantuisivat. Näillä pärjätään hyvin kotona, ja aikoi tulla vielä käymään ja opastamaan tehtävien kanssa. Uskon kyllä että pärjäämme oikein hyvin kotona ilman toimintaterapiaa kun tietää mihin asioihin pitää keskittyä.

2 kommenttia:

  1. Nää terapeutit ovat aivan turhia rahastajia, lapset kehittyy itsekseen, ei nappia painamalla, minunkin tyttären molemmat, täysin terveet pojat ovat ns. toimintaterapeutilla ja äiti ajaa eestaas autolla pitkiä matkoja, voi hallelujaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee ja eri asiat kiinnostaa eri ikävuosina, itse en edes tullut ajatelleeksi että pitäisi jotain kynää osata pitää jo oikein. Mutta ei näköjään tarvikkaan.

      Poista