maanantai 11. lokakuuta 2021

Lääkärineuvola

Meillä kaikilla oli lääkärineuvola viime viikolla. Vauvalla 2kk lääkärineuvola, esikoisella 4v ja minulla jälkitarkastus. Ensin käytiin läpi meidän 4v asiat, niin hän pääsi joutuisaan leikkimään leluilla. Mitään hälyttävää ei ollut, ainoastaan mietittiin sitä esikoisen varautuneisuutta ja mahdotonta ujoutta, varsinkin uusissa tilanteissa ja tarvitsee paljon aikuisen tukea. Sopeutuu paremmin pienempään ryhmään. Lääkäri mietti sitä, että olisiko ennen esikoulua siirtyminen isompaan ryhmään ajankohtainen, ettei tulisi sitten esikoulussa niin iso muutos. En oikein tiedä miten tähän suhtautua, kun sitten taas pitäisi molempia lapsia kuskata eri paikkaan hoitoon jne. Enkä haluaisi sisaruksia erottaa, ennen kuin on pakko. Kuopus on kuitenkin sen verran pieni vielä silloin, että olisi hyvä kun olisi sisarus siinä tukemassa. Mutta katsoo sitä sitten vuoden päästä miltä tuntuu. Muuten ei ollut mitään ihmeellistä. Käytiin läpi puhe ym. esikoinen sanoo vielä D tilalle R, mutta muuten puhe on selkeää ja kaikki muut kirjaimet tulee. Kynällisiä taitoja pitää harjoitella päivittäin.

Vauvalla kasvu erinomaista, taas oli tullut 5cm lisää pituutta ja painoa reilun kilon verran. Lääkäri tutki kaikki perusjutut ja kaikki oli kunnossa. Sai myös rotarokotteen ja siitä tuli itkuisuutta ja ilmavaivoja muutamaksi päiväksi. Lämpö saattoi ehkä vähän nousta, tuntui lämpimämmältä yhtenä päivänä, mutta en edes mitannut lämpöä, koska oli iltaan mennessä jo taas tasoittunut. Vauvalla kaikki kunnossa. Lääkärillä oli tiedossa että vuoden päästä tulee kontrollikäynti sairaalaan, jossa tutkitaan tarkemmin pippelin anatomiaa, joudutaanko sitä operoimaan jotenkin, vai saako kasvaa ilman operointia. Oli siis hieman alas, sisäänpäin kääntynyt ja voi olla että joudutaan sitä operoimaan, mutta sen kuulee sitten vuoden päästä.

Minä itse sain luvan ruveta pudottamaan hiljalleen painoa ja aloittamaan jumppaa ym. erkauma oli yhden sormen verran, joten ei mitenkään paha ja oman fiiliksen ja omien tuntemusten mukaan saa aika vapaasti tehdä. Oma keho kuitenkin kertoo, jos ei jostain vielä tykkää. Kerroin, että on ollut turhauttavaa vain odotella, kun on tuntunut, että on elämänsä kunnossa ollut jo monta viikkoa. Papakoe otettiin samalla ja siitä saa kuulla tulokset seuraavassa neuvolassa. Repeämä oli parantunut hyvin ja siinä ei ollut mitään ongelmaa. Hemoglobiini oli yllättäen pikamittarilla 161, joten jouduin käymään vielä uudestaan verikokeissa, mutta siinä oli jo normaali minulle, 146. Ei ollut siis mitään ihmeellistä ja hyvin olen toipunut synnytyksestä. Ihana lääkäri oli neuvolassa, hän on meidän kunnan lääkäri, mutta on hyvin ystävällinen ja kiltti. Ottaa asiat tosissaan ja kuuntelee jos on oikeasti jotain huolenaihetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti