keskiviikko 26. elokuuta 2020

Suviseurat

Palasin taas yksi päivä (tai melko monenakin päivänä) YouTubeen kuuntelemaan kesän suviseurojen videoita. Onneksi ne on tallennettu, niin pystyy aina sopivan ajan tullen niitä sieltä kuuntelemaan. Tuntuu lohdulliseltakin palata kuuntelemaan seuroja ja mitä puhujat ovat puhuneet Raamatusta, Jumalasta ja Jeesuksesta. Välillä sitä johdatusta tähän elämään kaipaa vähän enemmän. Olen kuunnellut myös Oulun seurakunnan sivuilta nettiseuroja.

"Tapahtukoon sinun tahtosi" Matt. 6:10, mikä yhteys Jumalalla on koronavirukseen ja siihen, ettei tänä vuonna pystyttykään järjestämään suviseuroja paikanpäällä, vaan etänä.  Sitä en osaa sanoa mikä yhteys tähän on, mutta jostain syystähän tämäkin on nyt tapahtunut. Tunnelmaan ei tietenkään niin päässyt tänä vuonna, kun joutui kotona kuuntelemaan, mutta oli se tyhjää parempi. Ja mitä useammin noita videoita kuuntelee niin sitä paremmin ne jotenkin aukeavat itselle. Ei riitä että kuuntelee ne vain kerran.

Ensi vuonna olisi tarkoitus käydä paikanpäällä suviseuroissa. Ne ois myös esikoisen toiset suviseurat. Täältä meiltä ei ole hirveän pitkä matka ensi vuoden suviseuroihin, niin ajateltiin että käydään. Tarkoitus ei ole jäädä sinne, vaan käydä iltapäivä/ilta siellä kiertelemässä ja sitten illasta lähdetään takaisin kotiin. Jospa näkisi myös kavereita. Tuttuja siellä on melko paljon, täytyy vain sitten päättää että ketä voi ja kerkeää nähdä.

Kävimme myös viime vuonna suviseuroissa. Itse kävin paikanpäällä monta kertaa esikoisen kanssa, vaikka työt vähän haittasivat meidän liikkumista. Tiedättekö, se tunnelma on jotain aivan uskomatonta. Varsinkin illalla kun ihmiset ovat kokoontuneet teltta aukealla ja heitä on paljon. Tuli jotenkin kotoisa tunnelma, vaikkei juuri silloin illalla ketään kavereita nähtykkään, kun käytiin vaan kiertelemässä, äiti oli mukana. Seurat kuuluivat kaiuttimista ympäri aukeaa ja iloinen puheensorina kävi, mutta kukaan ei huutanut. Vaikka ääniä oli, se ei ollut sellaista meteliä. Ihmisillähän tahtoo äänitaso nousta, varsinkin jos on ottanut alkoholia. Tunnelma oli hyvin lämmin ja sai rauhassa katsella paikkoja, ostettiin jäätelöt ja vaikka jonot olivat pitkiä, ei tarvinnut jonottaa kauaa, vaan myynti sujui todella jouhevasti. Kerkesin samana päivänä aiemmin käydä jo moikkaamassa kaveria ja hänen perhettään. Leokin pääsi vähän aikaa leikkimään. Sitten käytiin vielä miehen työkaveria ja hänen perhettään tervehtimässä yhtenä päivänä. Yleensä kun on nähnyt vain sitä alkoholikulttuuria ja ihme sekoilua, niin tämä oli hyvää vastapainoa sille. Mikään paikka ei ollut sotkuinen, he pitivät hyvin huolta siisteydestä ja lapset/nuoret sai omaan ikäänsä nähden töitä alueelta jne. Aivan mahtavaa.

Olen viimeisen parin viikon aikana lukenut melko paljon Raamattua. Ehkä sekin kertoo siitä, että nyt on taas ajatukset vähän harhateillä ja kaipaa johdatusta ja neuvoja. Siellä on myös paljon kirjoituksia, joihin samaistua. Saa uppoutua niihin lauseisiin ja miettiä mitä ne oikein tarkoittavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti