sunnuntai 23. elokuuta 2020

Toinen viikko ketogeenistä ruokavaliota takana

Kuten arvasinkin, kun kaikki nesteet on lähtenyt elimistöstä, niin eipä se paino niin herkästi tipukkaan. Välillä tuntuu että pitäisi olla vielä tiukempi ruoan suhteen, mutta jos haluaisi vielä vähentää hiilihydraatteja, niin kohta ei voi syödä mitään. Aloitin myös ne peppu palamaan -treenit, joten voi olla että tässäkin on syytä siihen, miksi painon putoaminen hidastui. Luin, että lihakset keräävät nestettä, kun joutuvat yhtäkkiä koville, mutta sen pitäisi helpottaa parissa viikossa. Katsotaan nyt miten tämä painon putoaminen lähtee liikkeelle, kun olisi tarkoitus kuitenkin noita lihaksiakin saada ja siis itseään vähä timmimpään kuntoon. Eikä sitä vaakaa pitäisi niin tuijottaa, koska lihakset painavat enemmän kuin läski, niin sentit ratkaisee. Joka viikko olisi tarkoitus kuitenkin mitata ne sentitkin että onko niitä lähtenyt.

Otin myös keskiviikkona kuvat itsestäni edestäpäin ja sivulta, niin jos ei muuten huomaa muutosta niin luulisi ainakin kuvien perusteella sitten huomaavan. Muutoshan on hidasta, joten sitä ei välttämättä itse huomaa kun joka päivä itsensä näkee. Alkuviikosta paino putosi 400 grammaa, mutta torstaina oli tilanne se, että paino oli noussut takaisin saman verran. Paino on melko paljon nyt seilannut edestakaisin. Huomaa, kun noita treenejä on tehnyt niin paino nousee useamman sata grammaa sen jälkeen ja menee muutama päivä ennen kuin tasoittuu. Ja tilanne on tällä hetkellä se, että paino on tippunut vain 100 grammaa. En ole tästä huolissani ja ottaen huomioon myös tämän naisellisen kierron, niin sekin voi vaikuttaa. Ainakin olo tuntuu ihan turvonneelta, ja tuntuu varmaan viikon vielä eteenpäin, ennen kuin menkat alkaa.

Unohtui edellisessä postauksessa mainita, että olen jättänyt tietenkin roskaruoan kokonaan pois, hampurilaiset, pizzat ja ranskalaiset, mitä nyt grilleiltä ja pizzerioista saa. Eka viikolla varsinki meinas olla vähä hankaluuksia kun ei tahtonut muistaa ettei voi käydä hakemassa pizzaa. Suunnittelin kaikenlaisia menoja ja sitten ajattelin että hei, minäpä samalla käyn hakemassa hampurilaisia, sitten muistin että ainiin, en voikaan käydä. Subwayta olen miettinyt että joskus voisi sieltä kuitenkin käydä hakemassa leipää, se ei ehkä niin epäterveellistä ole. Meillä ei täällä kuitenkaan ole subia, vaan täytyy lähteä kaupunkiin, niin ei tule sitten liian usein ostettua.

Tällä viikolla olen syönyt jauhelihaa ja munakasta, lihapullia. Loppu viikosta tein miesväelle jauhelihakeittoa ja söin sitä itsekin, tosin jätin vain perunan pois. Tänään, sunnuntaina ajattelin tehdä vielä kanaa ja jos siihen tekisi vielä salaatin niin hyvä tulee. Teinpä jopa enimmäistä kertaa elämässäni itse porkkanaraastetta alkuviikosta, siis tätäkään ei ole aikasemmin tullut edes ajatelleeksi, että voisi jotain rastetta tehdä, ehkä juuri siksi kun yleensä se pitää syödä itse tai se menee pahaksi jääkaapissa. Marjoja ja jogurtteja/rahkaa on tullut syötyä. Kreikkalainen jogurtti sokerittomalla Marja/hedelmäkeitolla on ollut kyllä ihan parasta! Pitäisi muistaa syödä vielä enemmän noita kasviksia. Jotenkin vaan tuntuu, ettei niitä osaa syödä muulloin kun sen lämpimän ruoan kanssa. Pitäisi opetella tekemään niitä kylmiä salaatteja.

Tein miesväelle perunamuusia alkuviikosta ja ekan kerran tuli sellainen olo että voi vitsi kun saisi syödä tuota. Ei ollut yhtään kivaa se. Mutta hyvin olen saanut pidettyä itseni kurissa. Tiedän että se vaatii melkoista mielen lujuutta että jaksaa ja tämä homma toimii. Yleensä koko innostus lopahtaa jo sen ensimmäisen viikon jälkeen, mutta yrittää nyt kuitenkin jatkaa tätä. Ainakin vielä tuntuu hyvältä.

Yksi ongelma minulla on ollut aina näissä laihdutusyrityksissä, että tulos pitäis näkyä heti, ei tahdo jaksaa odottaa kuukausitolkulla niitä tuloksia, varsinkin jos ne tulevat hitaasti. Mutta nyt on jotenkin ihan erilainen fiiliskin tähän niin jospa sitä saisi kunnolla jotain aikaiseksi. Ensi viikko tulee olemaan hankala, koska lähdetään useammaksi yöksi pois kotoa ja muualla on hankalampaa pitää kiinni ruokavaliosta. No, tarkoitus olisi ottaa kuitenkin eväitä mukaan niin eiköhän se siitä, sittenpähän sen näkee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti